הקשר בין כפות הידיים והאישיות נקבע כבר בשלב ההתעברות, כאשר מאותו חומר גלם של שכבת האקטודורם של הביצית המופרת* (fertilized egg cell) ממנה מתפתח העובר, מתפתח גם המוח, העור (האפידרמיס על כל הדברים הקשורים בו), אברי החישה, השיער, הציפורניים והמערכת העצבית. כל אלה מתפתחים ביחד ועל כן יש ביניהם השפעות גומלין. כל מה שרואים בידיים קשור למוח וכל שינוי בו, עקב חוויות אישיות, עובר לידיים ומתבטא בהן. בהיות המוח איבר מגיב ומשתנה, (המוח המגיב** the reactive brain ) הידיים גם הן משתנות כל הזמן. זאת מלבד תבניות העור, טביעות האצבעות.
====
*הביצית המופרת* (fertilized egg cell) מורכבת מ3 שכבות: אקטודורם Ectoderm, מזודורם Mesoderm, ואנדודורם Endoderm .
**המוח המגיב the reactive brain – מחקר שבדק כיצד מוח האדם מגיב לחוויות, והאופן בו המוח יכול להשתנות בעקבות חוויות. כשהתינוק מגיע לעולם, למוחו יש את היסודות הגרעיניים, וככל שהוא רושם לעצמו חוויות, אופיין של אותן החוויות מעצב את המוח, עד כדי כך, שהשינויים בו ניתנים למדידה. זה מסביר לנו, איך באבחונים ביומטרים ניתן לעקוב אחרי שינויים, שאכן השפיעו על האדם, משום שאם השפיעו על המוח זה יבוא לידי ביטוי בידיים.

בהחלט כן. אנשים נמצאים לפעמים בצמתים בחייהם בהם הם מבקשים הכוונה. האבחון יכול לספק כיווני למידה ותעסוקה, ולעזור בבחירתם. המידע המתקבל באבחון רב ומגוון, ולרוב לוקח זמן לעכל את כולו, לכן בסוף כל אבחון המאובחן/נת י/תקבל דיסק עם האבחון מוקלט בכדי לאפשר הקשבה חוזרת.

בוודאי. בפגישת ייעוץ נקיים חשיבה והתלבטות משותפת, ובהתאם לצורך, צילום והדפס ידיים, למקרה ויהיה רצון לערוך אבחון ביומטרי. הפגישה לא מחייבת תהליך טיפולי.

פגישה טיפולית עורכת 50 דקות.
פגישת אבחון נחלקת לשניים, פגישה ראשונה בת כ-40 דקות (בדיקה, הדפס וצילום ידיים) ופגישה שניה שנמשכת בין 60 דקות ל-75 דקות, בה אני מגישה את הממצאים בדיבור פרונטלי מוקלט (ההקלטה נשארת בידי המאובחן/נת), ולאחר מכן מתקיימת ביננו שיחה.

נראה שאם אתם שואלים את עצמכם שאלה שכזו, אתם מזהים איזו מצוקה או כאב שנמשך זמן רב ללא הבנה או הקלה. ישנם מקרים בהם אני רואה הקלה מידית של מטופלים, כבר כשהם משתפים את המצוקה או הבעיה שלהם ולא נשארים אתה לבד. יתרה מזו, כפי שאפלטון אמר "הנפש, כדי לפגוש את עצמה, צריכה לפגוש נפש אחרת" . במקרים רבים הדיאלוג הפנימי אינו מספק מנוף לשינוי. מה גם, שאנחנו לרוב רואים וחשים את ה"איך", אבל לא מבינים את ה"למה". התערבות טיפולית מקצועית בהחלט יכולה לסייע.

ההחלטה אם להגיע לטיפול מלווה בלא מעט התלבטויות. בפגישת ייעוץ אפשר להתלבט ביחד איתי, להעלות את השאלות והספקות לגבי כדאיות הטיפול, סוגו ומשך הזמן שלו.

גישתי הטיפולית היא דינמית ממוקדת. אני מאמינה ביחסים טיפוליים המאופיינים בשקיפות משותפת לגבי המטרות והכלים. ביחד, אנו מגדירים את מוקדי הטיפול, את המטרות ואת הכלים בהם נוכל לבחון את הצלחת הטיפול. אני משתמשת בטכניקות טיפוליות שונות ומגוונות בהתאם לצרכי המטופל/ת. לרוב אחרי האבחון הביומטרי, ממנו אני מקבלת מידע מקיף, קל לי "לתפור" את סוג הטיפול המתאים והנכון ביותר לאותו אדם. כאמור, הכל בשקיפות והסכמה משותפת.
לגבי אורך טיפול, לכך אין תשובה גורפת. אמנם השילוב בין האבחון הביומטרי וגישתי הממוקדת מקצרת מאוד את אורך הטיפול, אך תהליכים לעיתים לוקחים זמן, וזה משתנה בין אדם לאדם.

הפסיכודינמיקה היא תאוריה ומחקר שיטתי של הכוחות הפסיכולוגיים שביסוד ההתנהגות האנושית, והטיפול הפסיכודינמי, מקורו בפסיכואנליזה המבוססת על תורתו של זיגמונד פרויד. לפי תורה זו, הפרעה נפשית היא ביטוי להתרחשויות נפשיות עמוקות, ועל-פי רוב לא מודעות, הקשורות בעברו של האדם. באמצעות העלאת אסוציאציות חופשיות על-ידי המטופל, נעשה ניסיון לחשוף את הקונפליקטים העמוקים שלו, בהנחה שהבנתם תביא לעיבוד הקונפליקט והיעלמות ההפרעה.

קריסת הסמכות ההורית והחינוכית בעשורים האחרונים, היא אחד הגורמים המרכזיים לעלייה הדרמטית וההקצנה בתופעות האלימות והפשיעה בחברת הילדים ובני הנוער. קיימת כיום הכרה רחבה בציבור ביחס לחשיבותה של הסמכות ההורית והחינוכית ועל רקע זה מובנת הקריאה הנשמעת להשבת הסמכות ההורית.
בשנת 2000, פורסם ספרו של פרופ' חיים עומר 'שיקום הסמכות ההורית'. ספר זה חולל שינוי חברתי משמעותי בתפיסת מושג הסמכות וקישורה להורות. על בסיס הספר נבנתה הסכמה הטיפולית של הגישה. הכלים הטיפוליים ההתנהגותיים על פי "הסמכות ההורית החדשה" מובְנים והדרגתיים, ומלווים בתמיכה מערכתית.
בעבודתי עם הורים, אני משתמשת לפי הצורך, בטכניקות הסמכות הורית החדשה כחלק מהתהליך.

מודל ה- DIR הוא מודל המבוסס על קשר ותקשורת (Relationship) בהתחשב בהבדלים האישיים ((Individual) וההתפתחותיים (Developmental)  השונים של כל ילד.
המודל מקיף וממצה, ומיועד לטיפול בילדים עם בעיות התפתחותיות ורגשיות, וילדים בעלי לקויות על הקשת האוטיסטית. תכניות טיפול, המבוססות על מודל זה, מאפשרות לילדים אלה ללמוד איך להתייחס לאחרים בצורה חמה ואינטימית, לתקשר עימם בצורה משמעותית באמצעות מחוות ומילים, ולפתח רמות חשיבה גבוהות הכוללות יכולות הפשטה ואמפתיה.
להבדיל מגישות אחרות המתמקדות בסימפטומים של הילד, מודל ה-DIR מתמחה בהבנת הגורמים להתנהגות, ובטיפול אינטנסיבי ושיטתי בילד על ידי התייחסות לצרכים הרגשיים-התפתחותיים והתחושתיים-תנועתיים שלו. תכנית טיפולית המבוססת על מודל זה לוקחת בחשבון את המורכבות של קשיי הילד ורמתם, מסייעת להבין את הפרופיל האינדיבידואלי שלו ואת השפעתו על התנהלותו של הילד בחיי היום-יום. הטיפול כולל הסתכלות מערכתית על עולמו של הילד ועל המסגרת הביתית והחינוכית שבה הוא נמצא; הוא דורש שימוש בטכניקות משחק מיוחדות (Floortime), ועל פי הצורך טיפולים ברכיבים הפיזיים, השפתיים והרגשיים של כל ילד באופן פרטני (2005 ICDL,).
בעבודתי הטיפולית עם ילדים, אני עובדת על-פי מודל זה, הן בחשיבה והן בטכניקות המשחק המיוחדות.
=======
*Wieder & Greenspan, 2003; Greenspan & Wieder, 1997; Solomon, Necheles, Ferch & Bruckman, 2007.

© כל הזכויות שמורות לעמירה הולצמן שמוטרעוצב ונבנה על-ידי פרומו - אסטרטגיה שיווקית ופרסום